Hír Interjú Kritika Riport

2013. augusztus 31. 23:51, madainyer

Mégsem költözik Alföldi Mephistója a Vígszínházba? - UPDATE

Meg nem erősített információink szerint mégsem tűzi műsorára ősszel a Mephisto-t a Vígszínház. Nem kizárt, hogy a változásnak köze van Balázs Péter friss döntéséhez: a kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező szolnoki direktor ugyanis megpályázta a Szent István körúti színház igazgatói székét, ezzel minimálisra csökkentve Eszenyi Enikő újrázási esélyeit.

meph.jpg

 A Nemzeti Színház tavaszi bemutatóját, a színház korábbi igazgatója, Alföldi Róbert rendezte, ám utóda, Vidnyánszky Attila nem kívánta repertoáron tartani a Klaus Mann regénye alapján készült előadást. Vidnyánszky ugyanakkor engedélyezte, hogy a produkciót az Eszenyi Enikő által vezetett Vígszínház átvegye, és műsorára tűzze – nyilatkozta az Indexnek még júniusban Alföldi Róbert.

Mivel a Nemzeti korábbi társulata részben szétszéledt, a különböző színházakhoz szerződött művészekkel kapcsolatos egyeztetési nehézségek megoldása érdekében a kisebb szerepeket lekettőzték volna vígszínházas színészekkel. A főszereplő, Stohl András pedig az új évadtól a Vígszínház tagjaként kapott volna lehetőséget, hogy ismét eljátssza Hendrik Höfgent.

A színház honlapján ugyan már olvasható a szeptemberi-otóberi műsor, ám a Mephisto nem szerepel a Vígszínház repertoárján, a jegyértékesítéssel foglalkozó munkatársak pedig informátorainknak kitérő vagy negatív választ adtak azzal kapcsolatban, hogy lesz-e lehetőségük jegyet váltani a nagy port kavart előadásra.

tarlos07.jpg

Balázs Péter Tarlós István budapesti főpolgármester és Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár társaságában

Egyelőre nem tudható, hogy a vígszínházi Mephisto esetleges elmaradása mögött mi állhat, de forrásaink nem tartják kizártnak, hogy Balázs Péter kandidálásának híre teremtett új helyzetet. Mint ismert, a jelenleg a Szolnoki Szigligeti Színházat irányító egykori vígszínházi színész kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik, és számos alkalommal vett részt a nagyobbik kormánypárt kampányrendezvényein, a vele készült interjúkban pedig nyíltan vállalja, hogy a Fidesz támogatója. Szakmai körökben éppen ezért őt tartják az esélyesebb pályázónak. Döntés október végén várható.

Cikkünk megjelenése óta a Vígszínház a következő sajtóközleményt adta ki:

„Tisztelt közönség, kedves nézőink! A Vígszínház október végéig hirdette meg műsorát. A későbbi hónapok részletes programja – a budapesti színházi szokásoknak megfelelően – még egyeztetés alatt áll. Erről és minden aktuális információról a színház honlapján időben tájékoztatjuk Önöket.” 

Lehoztuk, bármit is jelentsen ez.

Fotók: Nemzeti Színház, 6kerulet.fidelitas.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://vanyabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr605486744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása