Hír Interjú Kritika Riport

2013. május 30. 22:33, vanyaneni

A király beszéde színpadon

Új sorozatunkban a vidéki színházak bemutatóit vesszük sorra a 2013/14-es évadban. Elsőként a kaposvári, az egri és a győri premierekből szemezgettünk.

videki1.jpgA kaposvári Csiky Gergely Színház szeptemberben egy örökzölddel, a Hyppolit, a lakájjal kezdi az évadot, Guelmino Sándor rendezésében. Novemberben Valló Péter rendezi Lessing Bölcs Náthánját, Kovács Zsolttal és Takács Katalinnal a főszerepben. Decemberben az Oscar-díjas film, A király beszéde színpadi változata következik, a színház igazgatója, Rátóti Zoltán és Sarkadi Kiss János lesznek a főszereplők, Funtek Frigyes rendezi a darabot. Molnár Ferenc klasszikus egyfelvonásai, az Egy, kettő, három és Az ibolya egy estén 2014. februári bemutató, Rátóti Zoltán a főbb szerepekben Spindler Bélát, Sarkadi Kiss Jánost, Váncsa Gábort, Egres Katinkát és Varga Zsuzsát rendezi. Ezután ismét egy filmadaptáció, a Tizenkét dühös ember következik, a rendező Kelemen József, a főbb szerepekben: Gyuricza István, Csapó Virág, Takács Katalin, Hüse Csaba, Szula László. Osztrovszkij Jövedelmező állás című komédiáját Méhes László rendezi áprilisban, Csákányi Eszter vendégszereplésével. A stúdióban édesapja darabját, a Csodát rendezi Schwajda Gergő, további bemutatók: Tomasz Man: 111; Székely Csaba: Bányavakság; Marius von Mayenburg: A csúnya, Jon Fosse: Tél. A gyermekeknek pedig lesz két zenés mesejáték: a Világszép nádszálkisasszony és a Továbbisvan.

Az egri Gárdonyi Géza Színház nagyszínpadán a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról; a Hippolyt, a lakáj; a Hajmeresztő; A padlás, a Csongor és Tünde, az Annuska és a Holle anyó várja a nézőket a következő évadban. A stúdiószínpadon pedig A fény éjszakája; A pillangók szabadok és A képzelt beteg táncjáték.

A Győri Nemzeti Színházban a következő évad legnagyobb szenzációja a Sakk című musical bemutatója lesz. Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulójára emlékezik a társulat az Úri muri színpadi feldolgozásával. Karácsonyra az Illatszertár, később a Salemi boszorkányok lesz műsoron. Idén az opera kedvelőinek is kedveznek: a Rigoletto-t játsszák majd a Magyar Állami Operaház vendégművészeinek közreműködésével. Bemutatják még A kriplit és a Csoportterápiát is. Az évadot a Mágnás Miskával zárják.

A bejegyzés trackback címe:

https://vanyabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr445336759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása