Hír Interjú Kritika Riport

2013. május 31. 15:11, vanyaneni

Színpadon a Toldi

Sorozatunk második részében a zalaegerszegi, a tatabányai és a békéscsabai premiereknek néztünk utána.

toldi2.jpgHat nagyszínpadi produkció lesz a következő évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Októberben a Csíksomlyói passiót Csiszár Imre állítja színpadra; novemberben egy magyarországi premiert, Szálinger Balázs Köztársaság című darabját láthatják a nézők (Babarczy László és Sztarenki Pál a színpadra állítók); majd karácsony előtt A muzsika hangját rendezi Pinczés István. A szezon második felében Szép Ernő Vőlegénye, utána a Csoportterápia, majd a Svejk következnek. Lesz még ifjúsági előadás (Emil és a detektívek); a Lakásszínházban pedig Willy Russel: Shirley Valentine-ja és Martin McDonagh Vaknyugat című drámája.

Tatabányán, a Jászai Mari Színházban a jövő évadban Guelmino Sándor rendezi Yasmina Reza Az öldöklés istene című művét; Szűcs Gábor állítja színpadra a La Mancha lovagját Fésűs Nellyvel és Vikidál Gyulával; Hargitai Iván rendezésében lesz látható Móricz Zsigmond Rokonok című írása. Csankó Zoltánnal, Ungvári Istvánnal és Varga Máriával láthatják majd a nézők a Tótékat, a rendező Funtek Frigyes lesz; Ivan Kušan A balkáni kobra című drámáját pedig Tóth Miklós állítja színpadra. Izgalmasnak ígérkezik még A vágy villamosa Kerekes Évával a főszerepben, Guelmino Sándor rendezésében.

A Békéscsabai Jókai Színház a következő évadban bemutatja Julius Brammer – Alfred Grünwald – Kálmán Imre A Montmartre-i ibolya című nagyoperettjét; Sütő András Advent a Hargitán című drámáját Rubold Ödön rendezésében; Tennessee Williams Üvegfigurák című művét és műsorra kerül Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiája is. Zenés fronton Bertolt Brecht Koldusopera című drámáját Kurt Weill kissé áthangszerelt zenéivel Katkó Ferenc színművész rendezi, a kötelező olvasmányok közül pedig a Toldi kerül bemutatásra, Zalán Tibor József Attila díjas író a teljes trilógiát írja színpadra. A gyerekek láthatják még a Bóbita című, Weöres Sándor gyermekverseinek fűzéréből készülő mese-táncjátékot, valamint Ulrich Hub Nyolckor Noé bárkáján című zenés meséjét is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vanyabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr225337696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása