Hír Interjú Kritika Riport

2013. június 17. 10:44, vanyaneni

Györgyi Anna a POSZT után: „Egy kicsit csalódott vagyok”

Ősztől Miskolcra szerződik Györgyi Anna, akinek férje egy éve a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. A POSZT-on A vágy villamosával szerepelt a társulat. Több díjat vártak.

györgyianna.JPG

Véget ért a POSZT, a miskolci előadásnak is jutott egy díj, Lovas Rozi nyert a legjobb 30 év alatti színész kategóriában. Férjed rendezte az előadást. Örültök?

Lovas Rozi díjának nagyon, gyönyörűt játszik az előadásban. Mégis egy kicsit csalódott vagyok, több elismerést vártam. Az előadás utáni szakmai beszélgetésen nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, tetszett a nézőknek, kiemelték az előadás újszerűségét. Rólam nem szoktak jókat mondani, de ott engem is dicsértek a megszólalók. Lehet, hogy előre ittunk a medve bőrére. Ez egy finomabb előadás, úgy látszik, most a zsűri tetszését nem nyerte el. Kiss Csaba nem akart egy zsánertörténetet látni, ahol van négy erős karakter: az alkoholista, a macsó, a szerencsétlen és a húg. Inkább az ő viszonyaikon keresztül szerette volna láttatni ezeket a szereplőket. Hasonlóan a Cseresznyéskerthez. Tennesse Williams példaképe is Csehov volt, most mi is őt idéztük ezzel a feldolgozással. Ebben az új formálódó miskolci társulatban a csapatmunka is nagyon fontos volt, Kocsis Pállal, Lovas Rozival, Görög Lacival öröm volt próbálni, szeretjük egymást.

Miben más a te Blanche-od, mint az eddigiek?

Blanche is sokkal határozottabb és nem hagyja magát, életben akar maradni.

A férjednek ez volt az első évada Miskolcon, eddig ingáztatok, de most nyáron az egész család Miskolcra költözik és te is a színházhoz szerződsz. Nehéz volt ezt a döntést meghozni?

Csaba még 4 évig lesz igazgató, ennyi időt nem bírtunk volna utazgatva. Találtunk egy kis házikót Miskolcon, a gyerekeket beírattuk az iskolába, augusztus végéig leköltözünk. Nagyon büszke vagyok a lányaimra, hogy rugalmasan viselik a változást.

györgyianna2.jpg

Görög Lászlóval A vágy villamosában

Milyen egy művészcsalád élete vidéken?

Nagyon más, mint Budapesten. Ott beestem valahova, próbáltam, elszaladtam. Itt koncentráltabb az élet, csak egy színház van, családiasan dolgozunk, a színészház két lépésre van a színháztól. Egy-két dolgot megtartok Budapesten, de a munkáim nagy részét ott leadom.

Nem is fogsz szinkronizálni?

Egy ideje már nincs annyi szinkronmunkám, amik mennek, régebbi dolgok. De most egy időre ezt is szüneteltetem.

Milyen bemutatók lesznek a következő évadban Miskolcon?

Szabó Máté rendez egy Pirandello-darabot (Az erényes p-né címmel), rám pedig Arkagyina szerepe vár Csehov Sirályában, Kiss Csaba rendezésében. Érdekesség, hogy az évadban utánunk egy másik Sirály-bemutató is lesz, azt pedig Rusznyák Gábor rendezi. Így két verziót láthat a miskolci közönség. Forgatni is fogok Goda Krisztával. Nagyon örülök, hogy újra filmes munkám is van.

Fotó: pepitamagazin.com, Miskolci Nemzeti Színház

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vanyabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr215364864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása